Adoptieprocedure

Het adopteren van een hond is niet even snel gedaan; daar gaat van te voren wat tijd in zitten.

Hoe gaat het in zijn werk?
Voordat wij een hond aanbieden is er in Spanje al veel vooraf gegaan. Als het een gevonden hond of nestje is, gaan ze op onderzoek uit. Ze gaan op zoek naar de eigenaren om uit te vinden waarom ze niet meer voor de hond willen of kunnen zorgen. Als de eigenaar gevonden is scheelt dat veel werk in Spanje. Doorgaans is er echter niemand te vinden. De honden worden dan direct voorzien van een chip en worden door een dierenarts gecontroleerd. Zij krijgen ook de eerste vaccinatie. Dan wordt het Europees paspoort geregeld. De honden worden opgevangen door een gastgezin. Soms zijn die er niet en blijven ze bij de persoon die ze gevonden heeft of ze gaan naar een asiel. Zodra er plaats is bij een gastgezin gaan ze daar naar toe.

Wij plaatsen de honden op onze website, onze Facebookpagina, diverse Facebookgroepen, marktplaats en andere social media kanalen. Wanneer er iemand interesse heeft in een hond, dan volgt het invullen van dit pre-adoptieformulier door diegene.

Wij nemen daarna contact op voor eventuele aanvullende vragen. Is er een match? Fijn, dan kunnen we de adoptie in gang zetten en gaan we de reis naar Nederland regelen. Let op: het kan zijn dat er vanaf een Spaans mobiel nummer contact kan worden opgenomen!

Belangrijk:
Vanaf 1 november 2021 moet elk nieuw baasje van een hond of kat een UBN nummer hebben, een uniek baasjes-nummer zeg maar. Deze vraag je zelf aan bij rvo.nl. Alleen als u ons dat nummer kunt doorgeven, kan de Spaanse stichting ervoor zorgen dat de hond naar u toe kan komen!.

Voor vragen kunt u ons altijd benaderen.

Direct een UBN nummer aanvragen? Klik op onderstaande link en houdt uw DigiD bij de hand.

https://mijn.rvo.nl/dierlocatie-ubn-registreren-en-wijzigen

Banner 2