Gastgezinnen gezocht

Bij een gastgezin kan een hond die aangekomen is in Nederland, wennen aan het leven hier en socialiseren. De opvang(st)er kan veel over het gedrag te weten komen en helpen met corrigeren. Voor de toekomstige adoptant is dit ook heel plezierig, omdat er zo veel informatie is over de hond, het karakter en het gedrag.

Zoals de titel al aangeeft…. Wij zoeken jou!!!

Wat vragen wij?
-Enige ervaring met honden
-Ruimte
-Tijd
-Voer en water
-Een W.A.-verzekering
-Bereid zijn mee te zoeken naar een geschikte nieuwe familie op social media en binnen eigen netwerk
-Regelmatig foto’s en filmpjes maken

Hoe vaak u opvangt per jaar, bepaalt u zelf. Ook kunt u uw voorkeur wb een hond aangeven. Alles gaat in overleg.

Sinds 1 november 2021 zijn er nieuwe richtlijnen in Nederland. Die betreffen mn de vraag of je als opvang/gastgezin bedrijfsmatig of hobbymatig opvang biedt. Als je niet meer dan 20 honden per jaar opvangt, ben je hobbymatig bezig.

Optie adoptie

Er kunnen zich situaties voordoen waarbij je niet helemaal zeker bent of een hond bij jou en jouw familie past. Dit kunnen uiteenlopende redenen zijn die meewegen bij het adopteren. Hoe werkt dit?

Wanneer u in aanmerking wilt komen moet u de vragenlijst invullen. Wij behandelen een opvang met optie tot adoptie aanvraag hetzelfde als een directe adoptie. Zet bij de naam van de hond ‘optie adoptie’ Als de match er is, zetten wij de hond op gereserveerd en gaan we op zoek naar vervoer. U haalt de hond op de afgesproken dag, plaats en tijd op. Wij houden dagelijks contact met u en hopen dat u na 1 week de beslissing kunt nemen. Lukt dat nog niet, dan verlengen wij het met 1 week. Indien de match er is, gaan wij over tot de adoptie. Is deze er niet, dan zetten wij de hond weer op beschikbaar en bent u de gastouder van de hond. De adoptieprocedure gaat dan van start.

Dit is in het kort hoe het verloopt. Alle vragen worden telefonisch met elkaar besproken.

Veel honden zijn op deze manier bij hun nieuwe familie gekomen. Misschien voor u ook een goed idee? Wij realiseren ons dat het niet voor iedereen mogelijk is een hond te adopteren vanaf foto’s, video’s en informatie van de vrijwilligers. Voor deze situaties bieden wij deze optie, opvang met optie tot adoptie.